2019. gadā mēneša priekšmets meklē māju sajūtu

2019. gadu Rakstniecības un mūzikas muzejs sāk ar jaunas muzeja vēstures lappuses atvēršanu. Ir pieņemts izaicinājums veidot muzeja ekspozīciju un izstāžu telpu jaunā mājvietā – Mārstaļu ielā 6. Kamēr esam ceļā uz tās piepildījumu, satikšanos ar sabiedrību turpināsim muzeja mājaslapā un sadarbības partneru viesmīlīgajās telpās.

Arī tradicionālajā “Mēneša priekšmeta” stāstā, izvēloties priekšmetus no muzeja krājuma, šogad iezīmēsim māju tēmu un viesosimies pie mūsu amata brāļiem. Gada garumā pabūsim Krišjāņa Barona muzejā, Raiņa uz Aspazijas mājā, Andreja Upīša memoriālajā muzejā, Jaņa Rozentāla un Rūdolfa Blaumaņa muzejā, Ojāra Vācieša muzejā, bet gada sākumā esam piestājuši Aleksandra Čaka memoriālajā dzīvoklī – muzejā Lāčplēša ielā 48. No 16. janvāra līdz 15. februārim dzejnieka mājas sajūtu bagātinās radio “Thomas / Collector edition radio”, kas piederējis rakstniekam un tulkotājam Dzintaram Sodumam, bet pēc tam “Mēneša priekšmeta” godā būs Aleksandra Čaka tēva, drēbniekmeistara Jāņa Čadaraiņa, durvju plāksnītes.

23. janvāra vakarā plkst.17.00 Aleksandra Čaka memoriālajā dzīvoklī-muzejā ciemosies rakstniece Nora Ikstena, kura rakstnieku un tulkotāju Dzintaru Sodumu ļaus ieraudzīt caur ģenialitātes, vienkāršības un cilvēcības prizmu un apzināties, ka muzeja priekšmetiem tiek piešķirta jauna dzīve un vērtība, rodot stāstu, kas mūs uzrunā.