Sajust rudeni

26. oktobrī plkst. 12.00 Latvijas Nacionālais rakstniecības un mūzikas muzejs kultūrtelpā “Tintnīca”, Pulka ielā 8, Rīgā, aicina uz interaktīvu bērnu pasākumu “Sajust rudeni”. Pasākumu vadīs mūzikas pedagoģe, grāmatas “Pirkstiņi gaisā!” autore Anda Dēliņa.

Bērni tiks aicināti pielietot dažādas maņas: spicēt ausis, klausoties skaņās sev apkārt, iesildīt balsi, tausti pamodināt ar pirkstiņrotaļu un pirkstiņlellīšu palīdzību, trenēt redzi zīmējot, mēģinot atklāt, kā uzzīmēt kaut ko neredzamu, piemēram, vēju. Pasākumā mēģināsim atbildēt uz jautājumu: “Vai gadalaiku var sajust?”

Anda Dēliņa ir pedagoģe, kas jau vairāk nekā 20 gadus strādā par mūzikas skolotāju bērnudārzā un sākumskolā, kā arī šogad pasniedz solfedžo Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolā. Viņa ne tikai pati veido dažādus mācību līdzekļus, bet arī raksta dzeju, komponē, rada aizraujošus svētku scenārijus, kurus pati iedzīvina krāšņās muzikālās izrādēs. “Ja tēma emocionāli ievibrē sirsniņu, tad zināšanas un prasmes “ielec galvā” bez piepūles,” uzskata Anda. Autore ik dienas darba procesā meklē formas, kas dažādotu un vispusīgi attīstītu ne vien muzikalitāti, bet personību kopumā.

Gaidīsim ciemos pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērnus ar ģimenēm!

 

Biļetes iespējams iegādāties klātienē, aplikācijā Mobilly un šeit.

 

Kā pie mums nokļūt?

Braucot no centra ar 3. vai 13. autobusu līdz pieturai Ūdens iela vai ar 5. tramvaju līdz pieturai Pulka sēta.

Pasākuma apmeklētājiem – bezmaksas stāvvieta. Caurlaidi var saņemt Muzeju krātuves info centrā.