Jaunās nodarbībās piedāvājam iepazīt Rīgas “Svina garšu”

Rakstniecības un mūzikas muzejs saistībā ar Māra Bērziņa romānu “Svina garša” radījis divas jaunas ceļojošās nodarbības skolēniem un citiem interesentiem. Ekskursijā “Matīsa Torņakalns” ikviens var galvenā varoņa Matīsa Birkena acīm ieraudzīt grāmatā aprakstītās vietas, savukārt režisores Lienas Šmukstes video iestudējums “Matīss, Māris un svina garša” sniedz iespēju kopā ar grāmatas autoru neklātienē izdzīvot romāna notikumus.

Nodarbības – ekskursijas “Matīsa Torņakalns” dalībnieki dodas pastaigā pa Torņakalna ielām, ar Māra Bērziņa romāna “Svina garša” galvenā varoņa acīm mūsdienu ainavā ieraugot grāmatā atspoguļotos notikumus. Tā ir iespēja neklātienē satikt grāmatas autoru, aplūkot vietu un varoņu prototipus. “Matīsa Torņakalns” ir iespēja ceļot laikā un salīdzināt savu pieredzi un uzskatus ar grāmatas varoņa Matīsa Birkena dzīves redzējumu.

Vērojot video iestudējumu “Matīss, Māris un svina garša”, nodarbības dalībnieki neklātienē “izstaigā” romānā “Svina garša” minētās vietas, satiek Matīsu Birkenu un kopā ar viņu caur dažādām maņām izdzīvo būtiskas romāna epizodes. Savukārt rakstnieks Māris Bērziņš atklāj romāna tapšanas aizkulises, stāstot par atsevišķu vietu un notikumu prototipiem. Izrādes režisore ir Liena Šmukste, piedalās aktieris Reinis Boters un rakstnieks Māris Bērziņš.